В България останаха гори,
колкото една човешка длан.
И мен отдавна ме е срам,
да гледам как орките на Саурон,
я подлагат на сеч и огън.
Да мълча и гледам,
как тир след тир,
изнасят мъртвите дървета.
И в черните полета,
в изгорелите села вият само псета..
Сякаш чума е дошла.
© Живко Делчев Всички права запазени