17.02.2011 г., 20:57 ч.

Апостолът 

  Поезия » Оди и поеми
466 0 3

 

 

Ти тръгна сам по стръмните пътеки

надлъж и шир по родната страна,

за да създаваш тайни комитети

и да зовеш народа за борба.

 

Във кой ли кът кракът ти не е стъпил

и огънят бунтовен не пламтя!

В сърцето всеки българин е скътал

лика ти скромен, мъдрите слова:

 

"Ако изгубя - губя само мене,

спечеля ли - печели цял народ!"

Велики думи, във съдбовно време

и заплатени със един живот.

 

Склони глава пред твоето бесило

един народ, на който бе обречен.

И търси гроба ти на връх и било,

но и без гроб, Апостоле, си вечен!

 

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??