26.06.2010 г., 21:29 ч.

Архитектура 

  Поезия » Философска
584 0 2

Кой избра те, о, Архитектуро,

да послужиш като способ прост

чест и почит нечие его да заслужи,

да нахраниш критикарска злост?

 

Кой премени те, о, Архитектуро,

в слава, лустро, сензационна новота

и твоите доблести без жал  прокуди

за едната преходна следа?

 

Който, той забравил е нахално,

че ти пулсираш и издишаш красота,

на сляп се прави и нехайно

отрича в тебе своята душа.

 

Но ти си там –

по улиците, книгите,

любимите места

и пазиш, знам,

в годините

човешката следа.

© Виолета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да не си колежка ;D!Интересна тема.Относно питането,което ми отправи,ще трябва оставиш някакъв имейл,защото не си посочила в профила си и няма как да ти отговоря на лично
  • Странна възхвала, но пък добре изпълнена! Поздрав!
Предложения
: ??:??