9.03.2017 г., 12:08 ч.

Армагедон 

  Поезия » Любовна
477 0 1

 

АРМАГЕДОН

 

 

Като лист от вятъра отронен

бродех по безкрайната земя.

Сам, забравен, без мечти, бездомен,

търсех аз да срещна любовта.

 

Минах през реки и през полета.

Минах планини и езера.

Минах океани и морета.

Срещах само злъч и суета.

 

Хора без надежда и без вяра

със студени, каменни лица!

Със души, изпълнени с поквара!

Живи, ала нямаха сърца!

 

Скитах и ръце напред протягах,

но не хванах ничия ръка.

Не разбрах – от себе си ли бягах,

или бе се променил света?

 

Любовта, превърната в омраза,

беше завладяла този свят!

Като страшна, гибелна зараза

дебнеше напред и стар, и млад!

 

Исках, търсех и пред мен се взирах.

Все вървях по пътя непознат.

Ден и нощ. Във студ и пек не спирах,

но навсякъде цареше хлад!

 

Студ безжалостно и упорито

бе прогонил всяка топлина!

Нямаше дори искрици скрити!

Всичко беше само тъмнина!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??