1.09.2007 г., 14:42 ч.

Аромат 

  Поезия
977 0 10
Какъв е този дивен аромат
сред Морската градина -
край вълните?
На топъл пясък,
на вода, на цвят,
на йод, на слънце,
на жасмин - наситен,
на нещо непознато,
на трева,
на свежо и зелено,
на магия,
на светлина,
на странни вещества,
на риба, водорасли и стихия.
На някаква несбъдната мечта,
на тишина и влага застояла,
на пътища далечни към света,
на лято - още в своето начало.
На зачервена кожа,
на копнеж,
на бира, стичаща се по ръката,
на гларуса, докоснал в тих летеж
настръхналата кожа на водата.
На празник, на почивка, на растеж.
На уморена жега и на тръпка.
На смях от млади устни,
на стремеж
по пясъка да видиш свойта стъпка.
На екзотични храсти и цветя,
на някакъв парфюм след непозната,
от който ти остава мисълта
за много младо,
много диво лято.

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??