16.07.2018 г., 16:57 ч.

Артфакт 

  Поезия » Философска
366 0 0

 

 

/От цикъла „Сюрреализъм”/

 

Неосъзната, сгушена в безумие...

Недокосната и непрогледна...

В космическите цикли преродила

представите на първа и последна.

 

Информационен бит от висши редове,

безимен и неназовим...

Неопетнен от млади светове

Той просто Е, тя просто Е.

Мълчание, енергия без грим.

 

Феерия от чудеса,

конгломерат от съновидения.

Преливащ акт в прегръдка на Процеса,

и дъжд от обновления.

 

Един импулс, измислици плодил

в утроба – алгоритъм на идеи...

Блуждаещ огън блато озарил.

Дворец издигнат в просешки бордей.

 

Скътах ангстрьомното познание

от вечно младия артфакт.

Сетивата са кафеза за съзнанието

а времената са Космическата катаракта.

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??