Атомна точка.
И морето е мъртво.
Само сол утаена,
по която да стъпваме.
И са скрити свещените свитъци
на телата ни тленни във храма.
Нека да го взривим.
След няколко века
ще гадаят човеците
по ръкописите мъртви
нашата чиста история...
Почна ретроградното
летоброене.
© Миглена Цветкова Всички права запазени