Август
Дали това е всъщност времето за отдих?
Един изпълнен с радост миг от вечност
във който няма кой да ти напомня,
че длъжен си на нечията безсърдечност.
Нали това е всъщност времето за отдих?
Кафе, докосващо небцето на прибоя,
у който се разбива пяната на времето,
и утринта за седмица е само твоя.
Дали това е всъщност времето за отдих?
С подскачащата по лицето ти усмивка
семейството ти чувства се доволно
защото възрастният взел си е почивка.
Нали това е всъщност времето за отдих?
Фунийка стичащо се по дланта ти лято
което и да капне там на плажа
не би било за никого тревожно.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени