23.05.2022 г., 7:58 ч.

Август и Януари 

  Поезия » Любовна
188 1 0

Аз съм август, а ти януари.

Едно четиримесечие ни дели.

Моята жега ли ще те запали,

твоят студ ли ще ме простуди?

 

Минуси, плюсове, север и юг.

Как да се догоним, като бягаме

в различни посоки, един от друг

все повече се отдалечаваме.

 

А за малко близост копнеем,

за среща на лято със зима.

Сезоните в един да слеем,

ти да си любим, а аз - любима.

 

И слънце да грее, и сняг да вали,

с теб залезите ще са по-лилави.

Хайде заедно да проверим дали

ще настъпи лято насред януари. 

© Весилена Тончева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??