Аз съм август, а ти януари.
Едно четиримесечие ни дели.
Моята жега ли ще те запали,
твоят студ ли ще ме простуди?
Минуси, плюсове, север и юг.
Как да се догоним, като бягаме
в различни посоки, един от друг
все повече се отдалечаваме.
А за малко близост копнеем,
за среща на лято със зима.
Сезоните в един да слеем,
ти да си любим, а аз - любима.
И слънце да грее, и сняг да вали,
с теб залезите ще са по-лилави.
Хайде заедно да проверим дали
ще настъпи лято насред януари.
© Весилена Тончева All rights reserved.