9.05.2008 г., 7:35 ч.

Автомобилна басня 

  Поезия » Друга
535 0 7
Две коли на паркинг разговарят.
Едната казва: "Много се измарям.
Разхлопват ми се вече буталата.
Шарнирите ми също са разклатени..."
Другата бе нова лимузина,
закупена на лизинг в магазина,
прошепна тихо, горда при това:
"Каруца си ти вече, не кола!"
Първата обидата преглътна,
запали и волана рязко врътна.
Заби муцуна в лявата врата
на още неплатената кола.
На паркинга настана суматоха.
Зяпачи и полиция дойдоха.
Всичката разбита ламарина
вдигнаха я... Тя за скрап замина...

От случката поуката е ясна:
И светлината някога угасва...



© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??