28.04.2021 г., 19:28 ч.

Автопортрет... 

  Поезия » Друга
438 0 0

 

Автопортрет...

 

Къде ли по Света не бях

все с поривът да бъда пръв!...

Но никой Бог не припознах

в Олтара му, като Такъв!..

 

А оцелял и във тайфун

разбрах какво е Самота,

когато ми дойде наум

да гоня Края на Света...

 

Бях всичко, даже бях моряк

а в нощ препълнена със Грях

със Дявола бях сключил брак,

но чак на сутринта разбрах...

 

В Пустинята валя ме дъжд.

видях Циклоп с едно око...

(О даже трезвен бях веднъж,

ала забравил съм защо!...)

 

Не бях на Славата войник...

Не бях дори и Философ,

но Вечността превърнах в Миг

и изживях го във Любов...

 

И тъй бохемски ден за ден

в един Живот като в аванс,

и все във стил непроменен,

а днес очаквам втори шанс,

 

защото толкова жени

са недолюбени в Света

и ще ми трябват още дни

за да довърша и това...

 

28.04.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??