4.01.2020 г., 13:18 ч.

Автопортрет отвътре 

  Поезия » Свободен стих
507 0 2

Красива съм. И малко нехайна.

Без кафе преди съмване,

признавам си -

не мога да дишам нормално.

 

Мълчалива, забързана и естествена.

Съвсем да флиртувам не мога.

Всеки ден от земята до слънцето

фантазирам без капка умора.

 

В главата ми мисли се стрелкат

и планове, и строфи, и ноти.

И към земята и към небето поглеждам

за знаци, следи и истории.


А дали съм насън или наяве

често и аз се обърквам.

И даже се чудя как оцелявам

във свойта си неправдоподобна история.

© Светла Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??