2.02.2023 г., 12:09 ч.

Аз... 

  Поезия » Философска
206 0 0

Хайде разпнете ме! Знам, че съм грешник.

Хайде хвърлете по мене с пръстта.

Колко сте жалки, направо сте смешни,

грешник съм - да, но не лазя в калта.

Хайде де, вижте ме колко съм грешен.

Цял изтъкан от порок, без морал.

Бил съм лъжец и мошеник, а вещи

казват, че знаели всичко за мен.

Никой от вас не е плакал със мен,

нощем, когато съм сам, без душа.

Никой от вас не намери и време

в мен да открие от обич следа.

 

Хайде, разпнете ме! Колко съм грешен!?

Грешник съм, съден от грешни души.

Аз съм си аз и дори да съм грешник,

плащам с онези потайни сълзи.

 

© Владимир Йосифов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??