7.11.2014 г., 16:41 ч.

Аз, боклукът 

  Поезия
953 0 13

Този ъгъл е мой и не мърдам от него.
Преди време, нали ме наметохте в ъгъла?
Ако искам - ще си рецитирам Онегин,
ако искам - ще въдя из себе си гълъби.

Не пишете хвалебствия за чистотата.
Аз съм ваш - не излизайте с отграничаване.
А мизерните ваши метла и лопата
са заплаха, която е само за гламави.

Този ъгъл е мой. Накъде да отстъпвам?
И живея го - тесен живот без излишества.
Игнориран, досущ в битието ви кръпка -
в този ъгъл съм и другаруваме с мишките.

Оставете ме да си живея във ъгъла.
Да присъствам за мен е въпрос на късмет.
Знам - ще спрете в картинката да се залъгвате,
щом предложат ви някога сливи за смет.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??