23.12.2006 г., 17:34 ч.

Аз и Ти 

  Поезия
1293 0 1
    Аз и ти

Сълза, обгърната от тъма и тишина.
Есен отминаваща и вятър от листа.
Търсиш, прокълнат отдавна, обичта
със лице, непознало топлината на...
                                      на дъжда.

Вървиш без път сред сенки и лъжи.
Спомени и болка хоризонта обагрят.
Ридаеш безмълвно в прахта, а...
                      сърцето вечно кърви,
там, където сняг и тишина се стапят.

Хлад нощта обръща нежно и след...
                                             време
вятъра ще навява спомена за теб...
Но в молитва ръцете ще разкъсат...
                     един свят без време,
               запазен единствено за теб.

Подари ми тази усмивка и нека ме...
                           води във здрача,
отвъд реалност безлика... и прашна.
Нека се прегърнем сами сред мрака
и да заключим във себе си нашата...
                                            тайна.

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??