18.09.2021 г., 22:47 ч.

Аз, животът ти!! 

  Поезия » Философска
399 3 5

Ей, събуди се! Аз съм животът ти!

Какво правиш със мен?
Не спи! Хайде ставай - идиот!
Аз си отвивам със всеки твой ден!!!
Стани! Направи си кафето! 
Любимия до теб целуни!
Облечи се, излез след което
и... в очите ме погледни!!!
Изживей всяка минута,
нищо не е толкова спешно,
аз съм и звяр, и кошута,
и винаги прав, и... съм грешен!
Живей ме, човече! Живей с всеки дъх,
не забравяй, че аз си отивам,
след мен не оставям ни камък, ни мъх,
аз продължавам, а ти... "заспиваш!"
Поех те още щом се роди
и криле ти дадох - ум и душа,
жеста сега и ти ми върни,
покажи ми, че не греша!
Иди, прегърни любимия си - децата,
дари им себе си, обич - любов,
слей се после с дъха на цветята,
и сам превърни се в... живот!...
---
Ей, "събуди се!" Хайде стани!
Не, не ме пропилявай!
Усмихни се! За мен се хвани,
Сетне... 
До край ме раздавай!...

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Иска ми се да го изкрещя това на себе си и на всички хора по света!...И да го издълбая на някоя скала, откъдето да се вижда надалече...
  • Приятно изненада ме, признавам си, младежо.
    Появата зарадва ме и махам ти приветствено.
    Енергията блика от редовете стройни.
    "Събуден" и усмихнат.Добре дошъл отново!
  • Хубаво. Някак носи позитивизъм. 🙂
  • Най - хубавото усещане - да си влюбен в живота!
  • Ако ме попитат коя година бих искала да преживея в живота си, бих избрала предстоящата!
Предложения
: ??:??