18.06.2020 г., 21:01 ч.

Аз не вярвам 

  Поезия » Друга
452 4 7

Аз не вярвам, че има луна

в туй небе, дето носи градушка

и звездите не яздят коне,

нито слънцето мрака разчупва.

Не познавам цвета на зора,

разпиляла боите немирно.

От тополата пух не събрах,

не прегърнах и никого свидно.

Но сънувам, не птичи пера -

всяка нощ се превръщам във облак,

начумерено тъжна дъга -

са веждите ми, свити минорно.

И долита орлица една,

с разпиляно гнездо, за да плаче.

Уловена за силни крила,

се издигам високо над здрача.

Луди ангели с бели сърца

са прегърнали някакво слънце.

Аз не вярвам, че има и Рай

в този свят изначално объркан.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??