И нищо не разбирам от морета.
Селвер
Аз нищо не разбирам от морета
и от живота покрай този бряг.
И пиша разни облачни куплети,
със ветровити имена.
Аз нищо не разбирам от морета,
от кораби, от възли и от пясък.
Пропуква се от самота небето,
но няма никой. Само аз съм.
Аз нищо не разбирам от морета,
от морски хора и от морски дни.
И точно затова е съвършено:
вълните, заливите, ти.
Аз нищо не разбирам от морета,
от приливи, от отливи и котви.
Но покрай морските човеци,
Господи, обикнах и живота ти.
© Мария Ганчева Всички права запазени