Jun 1, 2021, 5:12 PM  

Аз нищо не разбирам от морета 

  Poetry » Phylosophy
456 4 8

                           И нищо не разбирам от морета.

                                                Селвер

 

Аз нищо не разбирам от морета

и от живота покрай този бряг.

И пиша разни облачни куплети,

със ветровити имена.

Аз нищо не разбирам от морета,

от кораби, от възли и от пясък.

Пропуква се от самота небето,

но няма никой. Само аз съм.

Аз нищо не разбирам от морета,

от морски хора и от морски дни.

И точно затова е съвършено:

вълните, заливите, ти.

Аз нищо не разбирам от морета,

от приливи, от отливи и котви.

Но покрай морските човеци,

Господи, обикнах и живота ти.

 

© Мария Ганчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??