Аз пък от вятъра не се отказвам!
Особено ако е топъл и галещ!
Храня птиците със жито,
топля се с озъбеното слънце
и броя капките дъжд,
които целуват прозореца.
Аз от такова пиянство не се отказвам!
Яхвам мечтите и завладявам мечтаното пространство!
Дори когато всичко побелее,
затиснато в студеното безвремие, аз мечтите си люлея.
Приспивни песни за прекрасно бъдеще им пея.
Така дочакваме буйната пролет
и сме готови за нов, прекрасен полет!
Да! Аз от вятъра не се отказвам!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени