28.07.2020 г., 8:47 ч.

Аз плаках в този тъжен ден 

  Поезия » Любовна
473 4 6

Аз минах под дъжда вбесен,

под капките прозирно морни.

Не бе студено в този ден -

през юли бе, цъфтяха рози.

 

Във локвите събрана скръб,

осъмва вече равнодушна.

Тежи във стегната гръд

и люшка ме, не се отпушва.

 

Аз тихо устните си взех,

за да мълчат поне за малко.

Останала и без небе,

рисувах слънцето си ланско.

 

В платното бяло цъфна лен,

в небето облак се отключи.

Аз плаках в този тъжен ден,

защото ти не ми се случи.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??