3.09.2023 г., 14:06 ч.

Аз преди теб 

  Поезия » Любовна
362 1 5

 

 

Ще дойда есента, по хладното.

Преди ноември да запари чая. 

Преди мъглите да се спуснат бавно

и дъждовете да не виждат края. 

И ти ще ми отвориш, мислено 

да вляза тихо във покоя ти, 

а после аз съвсем наистина 

ще ти покажа колко ще си моя. 

С очи ще те погаля в тъмното, 

ще засияят с твойта топлина. 

Страстта ще потече под хълма ти 

и ще порасне във река...

От тебе ще отпивам жадно 

със глътки на блажено щастие. 

Не е любов от ден до пладне. 

Тук Господ има съучастие! 

И ще изчакам някое си лято, 

когато времето се измори 

и жега разтопява необятното, 

тогава мене ще изпратиш ти... 

Смирен и също благодарен, 

че всъщност, колкото да те отричах, 

живота ми отне, но даде - 

аз точно тебе да обичам! 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

28.08.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??