Аз сам не знам какво е този стих:
дали е хумор или е трагедия,
дали е драма или е комедия -
във кой раздел да постна този стих?
Не е тъй важно де си се родил,
не е тъй важно и какъв си се родил.
По-важно е това, как си живял
и колко във живота си успял:
къде, в коя държава, си умрял.
Къкъв триумф е и какъв възход,
да си роден в най-бедната, в България,
а да си свършиш земния живот,
в страна като Испания и Англия!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Допуснал съм правописна грешка, грешка от недоглеждане при преписването.
Защото наистина "де си се родил" и "къде си се родил" (както съм го постнал) е едно и също. Аз мислех че съм го написал
"Не е тъй важно де си се родил,
не е тъй важно и КАКЪВ си се родил."
И при прочита не забелязвах грешката си, четях го както мислех, че съм го написал. Сега ще си го поправя.
А да го заменя със "защо" мисля че не бива, защото "Защо съм се родил?"(или защо някой друг се е родил) е толкова сложен въпрос, че едва ли е възможно да му се отговори. Аз във всеки случай не се наемам.
Още веднъж благодаря и за прочита, и за забележката!