28.02.2020 г., 7:45 ч.

Аз се меря с нея 

  Поезия
751 7 19

Не ме търсете, щом приижда буря –

небесните стихии ги предчувствам.

И знам, печеля също, щом загубя,

от всяко „дежа вю“ греховно вкусвам.

 

Страхът е изпитание за смели,

а аз не съм напълно безразсъден.

Прострях навреме дрехите си бели –

от себе си, самият съм прокуден.

 

Не, бъркате ме с някой друг – наивник,

ни ще я овладея, ни треперя!

Та аз се слях със поривите дивни,

защото само с бурята се меря!

© Данаил Таков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??