4.11.2017 г., 12:00 ч.

Аз съм българче 

  Поезия » За деца
1575 8 30

Аз  българче съм, думи кратки,
но обич светла грее в тях,
на мама ласките тъй сладки
и моят звънък, детски смях.

 

Аз българче съм, тъй обичам,
щом баба приказки реди
и учи ме и сам да сричам,
за славните ми прадеди.

 

Аз българче съм, още малко,
но ще порасна аз голям,
засукал лъвската закалка.
Родино, няма да те дам!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз съм българче »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??