29.01.2009 г., 18:16 ч.

Аз съм българка 

  Поезия » Друга
917 0 2
                        По Вазов
 Аз съм българка и силна
майка мене е родила,
но не е успяла с чалгата обилна
да се справи, що мене сега залива.

Аз съм българка. Обичам
чалга-плакати да разсичам.
Дни по славни аз предричам.
Аз съм българка. В това се вричам.

Ний уж сме българи “свободни”,
но в свят прецакан ний живеем.
Защо всичко българско и родно
мразим, тъпчем и пилеем?

Защо съм българка, а расна
в туй чалгарско, чуждо време,
но мойта рима ще прерасне в сила,
що нашата съдба в ръце ще вземе.

© Гер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??