6.07.2007 г., 13:38 ч.

Аз съм друга 

  Поезия
1637 0 36
Тичам. Спъвам се. Падам. Вървя.
Освещавам. Проклинам. Вещая.
Ампутирам. Изрязвам. Кървя.
Обещавам. Измислям. Мечтая.

Бруля с вятър. От вятър се чупя.
Удрям с думи. От думи боля.
Омърсявам със сън. В сън се къпя.
Изпарявам се в дъжд. С дъжд валя.

Бяг. Препъване. Крачка. Падение.
Ампутация. Срез. Кръвоизлив.
Освещаване. Клетва. Видение.
Нереалност. Дихание. Израз.

Аз съм друга. И друга е мене.
В сняг замръзнах. От сняг се стопих.
В стих загивам. От стих съм зачената.
Стих създавам. Създава ме стих.

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??