16.01.2009 г., 7:31 ч.

Аз съм палестинско дете 

  Поезия » Бели стихове
451 0 1
Аз съм палестинско дете.
Бедна, гладна.
За малко вода и хляб нуждаеща се!!!
Цветята като цъфнат - аз не ги виждам.
На мен вместо цветя и рози - оръжие се протяга!

Забравих да играя,

забравих даже играчките си.

Само една игра знам - война!
Освен оръжие друга играчка не сам видяла.
Аз се бия срещу несправедливостта на Израел.
Моята игра е да се бия.
Кога ще се чуе риданието ми?
Кога ще се чуе болката ми?
Няма за кога вече е късно.

Ти когато почнеш училище,

аз ще съм на война,

без да видя книга и тетрадки,

без да знам какво е цвете, птица любов.

Кажете какъв е грехът ми.
От очите ми вместо сълзи кръв капе.

Хeй, млади хора от земната повърхност,

ако сте братя и сестри,

елате заедно да се усмихваме.

Заедно да играем и да живеем.
Аз съм палестинско дете.

© Жената На Сатаната Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??