23.11.2013 г., 21:49 ч.

Аз съм /сонет/ 

  Поезия » Друга
282 0 0

Аз цял живот съм любопитен,
вървях след всякакви следи,
за новости бях ненаситен,
дори да носеха беди!

Не казвах никога:"Не мога!"
но аз не се сравнявах с Бога!
И често даже тръгвах в път,
по който хора не вървят!

Летях с крила във небесата,
далечен бях, като звезда,
намирах се и във калта,
притиснат низко към земята!

О, казвам ви, превит на две
Съдбата си Човек кове...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??