3.06.2005 г., 8:48 ч.

Аз сънувам пеперуди 

  Поезия
1254 1 1

Аз сънувам пеперуди

Влез в съня ми, тихо стъпвай
върху паяжини ужас.
Нека утро не настъпва
щом в ума ми ще нощуваш.

Тихо стъпвай, тихо
ти присъствай просто там -
там, сред грозни пеперуди,
стой, дори да бъдеш сам.

Във съня ми друг не идва,
само страх ме сутрин буди -
страх от грозни пеперуди.

***

Спи в съня ми, мен сънувай,
сън във сън ти заключи.
За да не събудиш сутрин
остри спомени - игли.

Мен сънувай, нека
просто да присъствам там -
там, сред ярки пеперуди,
ще стоя, за да не бъдеш сам.

Нека друга в този сън не идва,
нека утро да събуди
в моя сън красивите ти пеперуди.

© Маргарита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??