22.03.2023 г., 13:17 ч.

Аз вода съм 

  Поезия
226 3 8

Кой твърди, че съм само от кал?
Някой, който човека е хванал
и го мачкал без милост и жал.
Бях вода и вода ще остана...

В моите клетки е сбрана тъга
от космическа бяла снежинка.
Бях вода и от мойта снага
се отделят зрънца на купчинки.

Пролет крия се в цветен полен,
като бисер блестя сред тревата.
Аз вода съм. До сетния ден
ще се връщам с роса във земята.

В късна есен пък ставам слана.
Само слънцето вяло ме топли.
Бях вода, а сега съм застлан
път, превеждащ над някаква пропаст.

Аз вода съм. Ще бъда вода
и когато светът си отива.
Пренебрегвайки сутрин студа,
си оставам нетленна и жива.

 

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Пети!
  • Хубаво
  • Благодаря!
  • Хубава поезия!!!
  • Благодаря ви!
  • Прекрасен стих!
    "Аз вода съм. До сетния ден
    ще се връщам с роса във земята."
  • Проникновено! И аз си го пожелах! Благодаря!
  • "Аз вода съм. До сетния ден
    ще се връщам с роса във земята."❤️
Предложения
: ??:??