30.03.2017 г., 0:29 ч.

Азбучна притча за живота 

  Поезия » За деца
520 1 5

 

А З Б У Ч Н А

ПРИТЧА ЗА ЖИВОТА

 

Иху!Иху!Хопа-хоп!

Свърши страшния потоп!

И на остров в океана

буйна веселба настана.

Свирят гайди и китари,

скачат всички живи твари:

Агънце до Алигатор,

Бик до Бръмбарче рогато.

Враната до Вола тропа.

Гущерче дайрето хлопа.

Дроздът пее.Динозаври

скачат до мънички Ларви.

Иху!Иху!И-ха-ха!

Елен Ежко завъртя.

Жаба с Жерава танцува.

Заек със Зебра лудува.

Иху!Иху!И-хи-хи!

Игуана танц върти.

Конят до Комар се хваща.

Лиса с Лоса валс подхваща.

Мравояд до Меца тропа.

И-ха!И-ху!Хопа-хопа!

Невестулка с Носорога

танц върти до изнемога.

Охлювът с Орангутана

ръченица пък подхвана.

Прилеп тропа до Пингвина.

Ракът свири с раковина.

Сова пее на Сърнето.

Тигър скача до Телето.

Усойница и Улулица

веселят се от душица.

Фазан и Фламинго пеят.

Хермелини им се смеят.

                   Цикади църкат до премала.

Чапла весели Чакала.

Шилето Шаран целува.

Щраусът с Щурец танцува.

Трили – ли- ли!!Тра-ла-ла!

Ех,че буйна веселба!

Ястреб гушка Язовеца.

Пеят Ярка с Яребица:

Юпи! ЮПИ!!Тропа-троп!

Свърши страшният потоп!

И-ху!И—ху!И-хи-хи!

Пак животът победи!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хващай се и ти на хорцето, Веси!
  • Ех, че е забавно! Голяма веселба си спретнала, Гени! Браво!
  • Е, целта е да стане весело! Може и ние да потропаме с тях.
  • То и бръмбарчето, как ли лавира между копитата на бика, ама то си знае.... може да знае брейк.... А за ларвите и динозаврите, ме хвърли в луд размисъл... Хахааа!!!
  • Ама, то верно, веселба!!! Какви тандеми само, си спретнала! Дано оцелеят! Поздрави, Гени!... Охлювът ще се озори с тая ръченица, ама щом казваш...
Предложения
: ??:??