БАБА И ВНУЧКА
Сгушили се на дивана,
прегърнати и засмяни -
добрата ù баба Ана
и внучката малка Ани.
Приказки баба разказва,
от книжката пъстра чете.
Картинки Ани показва,
послушното, мило дете.
Кога ли и Ани ще може
приказки сама да чете?
Сигурно ще се наложи
да слуша, за да порасте.
© Анка Келешева Всички права запазени