Честита Баба Марта
На ръката ти завързах мартеничка.
Ти, да не си сам, а аз - самичка.
За да те предпази от бацили,
та когато кончета зацвилят,
пуснати за първи път на паша,
да те пази, Баба Марта, наша.
Тя - единствена на земната ни карта.
Да ти е честита, Баба Марта!
© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени