1.03.2017 г., 13:18 ч.

Баба Марта 

  Поезия » За деца
1009 3 4

Щом кокиче се покаже

и да не е топло даже,

идва тя при нас засмяна  

в шарената си премяна.

Има единайсет братя,

но от всички най-добрата,

тя дечицата  обича,                  

„Баба“ всички я наричат.

Ала млада тя изглежда,   

във торбичка носи прежда.        

Две кълба – червено, бяло         

и от тях оплита цяло

здраво, шарено кончè

за момиче и момче.

Да са живи, да са здрави,

никога да не забравят,

че напролет тук без карта

при нас идва… (Баба Марта)

© Пер Перикон Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Що е то? »

28 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??