Mar 1, 2017, 1:18 PM

Баба Марта 

  Poetry » For kids
1014 3 4

Щом кокиче се покаже

и да не е топло даже,

идва тя при нас засмяна  

в шарената си премяна.

Има единайсет братя,

но от всички най-добрата,

тя дечицата  обича,                  

„Баба“ всички я наричат.

Ала млада тя изглежда,   

във торбичка носи прежда.        

Две кълба – червено, бяло         

и от тях оплита цяло

здраво, шарено кончè

за момиче и момче.

Да са живи, да са здрави,

никога да не забравят,

че напролет тук без карта

при нас идва… (Баба Марта)

© Пер Перикон All rights reserved.

The work is a contestant:

Що е то? »

28 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??