Щом кокиче се покаже
и да не е топло даже,
идва тя при нас засмяна
в шарената си премяна.
Има единайсет братя,
но от всички най-добрата,
тя дечицата обича,
„Баба“ всички я наричат.
Ала млада тя изглежда,
във торбичка носи прежда.
Две кълба – червено, бяло
и от тях оплита цяло
здраво, шарено кончè
за момиче и момче.
Да са живи, да са здрави,
никога да не забравят,
че напролет тук без карта
при нас идва… (Баба Марта)
© Пер Перикон Все права защищены