2.03.2018 г., 1:00 ч.

баба Марта 

  Поезия » Любовна
401 0 0

 Днес  не си закачих,

мартеничката любима.

Чаках любовта красива,

да посрещнем Пролетта.

 

Слънчицето, бе ми другарче,

в студения зимен ден.

Мислите хвърчаха разни

като белите снежинки.

 

Любимата ни мертеничка,

бяла и червени топки,

украси новата ми чанта,

купена за срещата мечтана.

 

Баба Марта е прекрасна,

Тя се сърди и се радва,

после като хала духа

да събуди Пролетта красива.

 

Слънчицето пак ще се усмихне,

Снежната покривка да изчезне.

За да никне бялото  кокиче,

да  възкръсне Любовта ни...

 

 

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??