20.08.2017 г., 20:47 ч.

Баба Неда на сгледа 

  Поезия » Хумористична
853 0 5

Автор: Генка Богданова

 
Пременена баба Неда
тръгна днес на сгледа,
да  си търси тя другар -
но истински мъжкар.

 
Съпругът й преди година
взе, че се спомина.
Той беше сбръчкан, побелял
стар,  сляп, и оглушал.

 

А пък Неда и до днес
е жена - сербез.
И тя малко недочува,
но й се лудува.

 

И понакуцва  с десен крак,
но има си мерак -
весело да поживее
с мъж по-млад от нея.

 

Богаташ да е мъжлето,
с къща край морето,
с яхта - птица лекокрила
и с планинска вила.

 

Да е страстно, и чаровно,
в любовта - гальовно
и да й шепне на ушето
ласкаво  мъжлето.

 

"Ето го, ей там, отсреща,
клуб "Любовна среща".
Все ще има и за мене
куп мъже - ерген.

 

Да, любовта да срещна там,
ще имам шанс голям.
Хайде, с Бог пред мен, напред!
Почакай, мой късмет!"

 

С тези мисли вдъхновена,
потна, зачервена,
Неда в клуба се промъкна,
ала в миг помръкна.

 

Задух тежък я полъхна,
меракът й пресъхна.
Не кавалери с кръв гореща,
в клуб "Любовна среща",

 

дядовците от квартала
"блъскат" до премала
карти с две тестета стари,
пафкайки цигари.

 

Псуват, карат се кресливо,
шумно и свадливо.
Кой  с бастунче, кой в количка-
инвалиди всички.

 

Десет баби гуреливи -
сухи като сливи,
сбръчкани и погрознели,
до тях са се сврели.

 

Нищят клюките квартални
със въздишки жални:
"Ах, трагедия голяма,
кавалери няма!

 

Няма днес мъже галантни,
стилни и шармантни,
да ни любят, да ни галят,
и кръвта да палят!"

 

Натъжи се баба Неда,
жално-милно гледа,
бърши тя с ръкав очите,
гълта си сълзите.

 

"Няма тук за мене радост!
Ах ти, пуста младост,
що замина тъй далече?!
Остаряхме вече..."

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сега много се смях, но след няколко десетилетия, като го прочета и не ми е смешно вече ще значи, че или съм го закъсала яко 😂, или просто нямам чувство за хумор. Чудесно е!

  • Желая ти светла седмица, Генке!
  • А тя, старостта, по принцип си е тъжничка, дори в най-комичните ситуации, Албенче. Благодаря ти, Ласка, че беше тук с мен и с баба Неда!
  • Добре ги редиш.
    Поздрав!
  • Уж смешно, пък някак тъжно звучиш... Умееш го, Генче! Поздрави!
Предложения
: ??:??