10.06.2013 г., 8:43 ч.

Баба Сийка 

  Поезия » Гражданска
521 0 4
 
Връщаше се от пазара
днеска баба Сийка.
Купила си две черешки
и една кайсийка.

Мислела за две кайсийки,
но уви, не става –
пенсийката ѝ едничка
само позволява.

Влязохме във асансьора –
пликчето извади,
и едната от черешките
на мен подаде.

От кайсийката обаче
не успя, понеже
нямах ножче и не можеше
да ми отреже.

Тази наша баба Сийка –
толкова е мила!
Тя за всички ни във входа
може да е пример!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??