13.08.2015 г., 0:51 ч.

Балада за една мечта 

  Поезия » Друга
338 0 0

 

 

 

                    Балада за една мечта

 

 

                По пътя си, върви една мечта

                и крие се зад есенните храсти,

                усмихва се на златната зора,

                мечтата помечтава си за щастие.

 

                А щастието, скрито било там,

                някъде в красивите дървета,

                катерицата, открадна го без срам,

                замери с него малките хлапета.

 

                Но тя не го видя и продължи

                да си мечтае нещо доста странно,

                със себе си живота отегчи,

               превърна той мечтаното - в реалност.

 

               И затлъстя нещастната мечта.

               Делникът, през ден ù се присмива.

               Не я тревожи никаква тъга.

               Дали от този свят не си отива?

 

                 * balada  от ballar - играя

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??