21.07.2016 г., 11:30 ч.

Балансиране 

  Поезия » Философска
271 0 1

По Иван Манолов

 

След раждане, когато сянката изстива

и слънцето червено в залеза стои,

забравяме живота, който си отива

и се надяваме на който предстои.

 

И все зад облаците крадешком наднича,

и босоног по седмиците трополи

животът, който безпристрастно ни обича

и който всъщност безкомпромисно боли.

 

Годините във нас майсторски забива

и пристаните тихи в пътя ни гради

животът, който очевидно ни убива

и скришом- без да забележим- ни щади.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??