Баровска любов...
Танцьорката от бара ме погледна,
намигна ми, като на стар познат-
тя беше русичка и малко дребна,
и с поглед във кафяво-топъл цвят...
Събличаха я погледи пияни
на толкова събрани тук мъже,
а криеше тя женските си тайни
със малко плат червено кадифе...
Те пъплеха с желанията хищни
по крехката й апетитна плът
(със вкус тръпчив на неузрели вишни)
с надеждата да вкусят от плодът...
Във сластен ритъм виеха тромпети
и гонеха се луди светлини,
замрели в миг, се раждаха подвзети
на дива страст в игривите вълни...
... Желание внезапно в мен избликна,
(така прилично в същност на любов!),
поканих я след танца аз и викнах:
-Ей, плийз, гарсон, за дамата “Смирноф-ф...”
Коста Качев,
26.02.1981 год.
Ню-Орлиънс
Луизиана
USA
© Коста Качев Всички права запазени