4.08.2009 г., 10:55 ч.

Басня за гълъба и миризмата 

  Поезия » Философска
775 0 12

Гълъб един често сменял гнездата.
Казвал : "Миришат, не мога така!"
И бягал неистово, търсейки друго,
следващо свое щастливо гнездо.
Минавало време, а той все не спирал
да дири утеха по чужди места.
Било интересно в начало, но после...
миризмата превръщала се във воня.
Оплакал се той на опитен гълъб,
мъдър и стар, преживял сто неща,
погледнал го строго  мъдрецът и рекъл:
"Спри се, младежо, не може така!
Сменяйки често гнездата, ти бягаш,
от другите не, а от свойта вина.
Защото я носиш навсякъде с тебе
и пръскаш зловонната миризма!"

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??