26.01.2012 г., 10:23 ч.

Бе любов... 

  Поезия
635 0 1

Утрото настъпи като рутина.

Всеки ден еднакви стъпки прави.
А душата ти, за да не е сама,
от моята безспирно граби.

Целуваше ме, сякаш съм една -
разкошна и неповторима.
Не можех да ù устоя.
Маскираната  болест нелечима...
Бе любов. 
Но не видях
под дрехите на скитащ се страдалец...
Пред мене беше само грях,
докоснах го веднъж със палец
 и цялата ръка потъна.
Стон
излезе изпод моето доверие.
Лежах до теб, като в бетон,
с умората от лековерие.

И исках да сме все  в едно,
 но начините бяха без решение.
Ти бе от друго потекло,
а аз - царица, без съмнение.

Години свличаха  бельо
от моите картинни вопли.
И всяко утро, да не е само,
при теб събуждаше ме топла.

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И не само, изпълнението отговаря напълно на замисъла! Прекрасни и много верни стихове!...Хубаво, но и много трудно нещо е любовта! Не търпи нито сянка на грандомания, нито пък робуване на стереотипи.
Предложения
: ??:??