2.10.2019 г., 23:16 ч.  

Бебе 

  Поезия » Строги форми
1420 3 3

За радост, за гордост, на мама и тате,

има те слънчице, нежничко бебе.

Животът е силен и днес по- богат е

с добро откровено, родило се с тебе.

 

Ти рипкаш с крачета и махаш с ръчички,

и сладко извира усмивка лъчиста.

Светлеят от щастие двете очички

в безкрайна надежда и обич най- чиста.

 

И мама, и тате са топло вълшебство.

От себе си всичко за теб ще дадат.

Желаят ти само приказно детство,

над тебе безсънно мечтаейки бдят.

 

В плача ти те люшкат грижовни ръце.

Любовта светлина е... с огромно сърце.

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • До сега не съм чела сонет, посветен на бебе и, дори само заради това, ти със сигурност заслужаваш моето одобрение!
    Имаш го!
  • Най-святата и топла връзка! Децата са светлина и благословия! Поздравявам те!
  • Да,децата са грижа в любовта;и радост в живота!
Предложения
: ??:??