25.08.2007 г., 10:59 ч.

Бебешко-европейско 

  Поезия
481 0 3
Мъничкото бебче, шишкаво, но смело,
пътя към Европа пълзешком поело.
Прекосило хола, стигнало антрето,
ала бдящий деди хвана в миг детето.
Деди-консерватор сложи го в леглото,
бебчо ревна силно понеже и защото
напредъкът не трае пръти в колелата,
а знаем, че носител на прогреса са децата.

Дядовци и баби, силно остарели,
скрили младостта си зад косите бели,
ако вярвахте в децата си не 100, а само 2% -
да сме стигнали отдавна вече континента!

© Мария Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??