Беден съм!
Шумът на парите ме възбужда!
Както прашки шумолящи нощем!
Беден съм за хлебеца насъщен!
Беден съм ала любов не прося!
Не ме е срам от беднотата.!
Понякога срамувам се,
че мога да обичам!
/Манчев/
© Христо Манчев Всички права запазени