28.06.2024 г., 10:45 ч.

Бегач 

  Поезия » Гражданска
115 0 0

Сутрин бягах с всичка сила,

обул удобни гуминетки,

в посока Сливен, Карандила,

далеч от ежедневни сметки.

 

Не ме боляха двата дроба,

сърце, далак, глава, корем.

Повярвайте, в таз ранна доба

отпусках края му съвсем.

 

Тревоги в къщи и във служба

изчезваха след метър всеки,

с природата избягал в дружба

по неотъпкани пътеки.

 

Минавах през гора, поляни,

окъпани от утринна роса.

Любувах се на дивните балкани,

развяващ буйната коса.

 

За жалост, свършваше трасето,

посърнал, правех аз ,,кръгом"

и връщах се пак там, където

животът си е на ,,бегом".

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??